21 Ekim 2011 Cuma

Beth'tilac 10man taktiği

Phase1 [Stage One: The Cinderweb]

Fight Başladığında Beth'tilac ağına tırmanıp yukarı çıkar. Gördüğünüz gibi raid aşağıda kalldı, boss ise yukarıda. Beth'tilac 'a saldırabilmek için birazdan çıkacak mobları kesmeli ve bıraktıkları ağlarla yukarı çıkmalısınız. Moblar çıkmaya başladığında Tanklarınız agroları alıp öncelik sırasına göre küçükten büyüğe doğru kesmelisiniz. Yanlardan gelecek küçük örümcekçikler bossa veya büyük addlere yaklaşırsa heal atıyorlar bu nedende bunları cc+aoe ile kısa sürede kesmelisiniz. Bunların başına bir hunter atamak baya mantıklı olacaktır.
Fight sırasında yukarıdan aşağıya doğru bir örümcek ağıyla sarkmış addler göreceksiniz. Bu addleri pull ladığınızda ağı bırakıp size saldırmaya başlayacaklar. Yere düşen ağlardan ekibinizdeki 4 kişi yukarı çıkacak ve bossa dps yapılacak diğer 6 kişi aşağıda kalacak. yukarı çıkanlardan biri tank, biri healer diğer ikisi de dps olursa çok güzel olur. Yukarı çıkarken çıkış önceliğine dikkat etmelisiniz. Önden tank ve healer arkasından hemen dps ler vakit kaybetmeden çıkmalıdır. Ekibiniz yukarıdayken boss'un Smolderin Devastation cast etmeye başladığını görürseniz yukarıdaki ekiminizin cast bitmeden aşağıya atlamasını sağlayın. Yukarıda kalırlar da aşağıya atlayamazlarsa orada ölürler buda dolaylı olarak wipe olmanıza sebebiyet verir. Şimdi ekip aşağıda olduğuna göre yeniden yukarı çıkması gerekecek bu sebeple yeniden ağ ile aşağı sarkmış örümcekleri pullayacak ve yeniden yukarı çıkmaya çalışacaksınız Phase2 başlayana kadar bu böyle sürüp gidecek. Phase2 başlamadan önce yerdeki tüm ufak örümcekçikleri öldürün, boşu boşuna boss'un heallenmesini sağlamayın.

Phase2 [Stage Two: The Frenzy!]

Bu fazda boss aşağıda olacak ve tüm dps boss'a hücum edebilecek. Bu faz başlamadan önce aşağıda hiç mob kalmamasına dikat etmelisiniz. Tüm DPS ve Healerler boss'un arkasında tek noktada toplanıp dps ye devam edecek, boss aoe vurduğu için burada aoe heal baya önem arzediyor. Bu fazda tüm cooldown ların sonuna kadar kullanılması ve max dps ile boss'un kesilmesi gerekmekte. Tanklar 3-4 stackta bir değişmelidir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder