21 Ekim 2011 Cuma

Alysrazor 10man taktiği

Önerebileceğim setup şu şekilde: 2 Tank(Dk olmazsa daha iyi)-3 melee-2 ranged-3 healer. Dk'ların Alysrazor addlerinde dps sorunu çektiği official forumlardada zaten sitem konusu o yüzden warr-pala tank ile başlamak daha iyi olacaktır.
Alysrazor 3 fazlık bir boss.1'i add kontrolü, 2. si tornadolardan kaçmak , 3. sü ise Dps yapmakla geçecek.


Faz 1:

Boss havalanır ve ciddi bir raid hasarı verir.Bunu heallamakta sorun çekiyorsanız tranq kullanabilirsiniz,fightın başka yerinde lazım olmayacak raid cooldownları.

Odanın sol ve sağ tarafında birer tane olmak üzere 2 druid add gelecek.Bunları melee dps lerin intterupt etmesi şart.İlk add için tanklarda intterupta yardım edebilir.Addler geldikten 10-15 saniye sonra Odanın ortasında 2 tane alevden top göreceksiniz.Tanklar derhal bu topların yanında durarak çıkacak büyük add'in aggrosunu almalı.Bu Firebirdler çıkar çıkmaz en yakınındaki kişiye saldırmaya başlar ve taunt atamazsınız.Bu addler tanklanmalı ve enrage olduklarında odanın etrafına dağılmış şekilde olan wormları ( magmaw tipinde) yemeliler.Bunun için addleri belirli bir mesafe yakınlaştırmanız yeterlidir,kendileri wormları yiyecekler.Bu wormlar kaldıkları sürece etraflarına Fire breath kullanacak,tankların bu hasarı almamaları gerek.Bunun için addler kite edilmeli.

Bu faz sırasında kimsenin ortada durmaması şart.Çünkü Alysrazor arada bir ortadan uçup hasar veriyor ve yere 3 tane tüy bırakıyor.Bu tüylerden 1 tane aldığınızda %30, 2 tane aldığınızda %60 koşma hızı alıyorsunuz ve yürürken cast edebiliyorsunuz.Eğer 3 tane alırsanız uçabiliyorsunuz.
3 tane tüy düşer düşmez önceden belirlenen dps (melee veya ranged olabilir farketmez) bu tüyleri alıp havada alysrazor'a hasar vermelidir.Sonrasında Healerlar ve dpslerde 1 er tane almalıdırlar.

Faz 2 başlamadan önce havadaki dps'in aşağıya inmesi gerekmekte,yoksa fall dmg yiyebilir.

Faz 2:

Faz 2 ye girilmeden veya girildikten kısa bir süre sonra addlerin ölmesi şart.Odanın heryerinde ateşten hortumlar belirlemeye başlayacak ve hepsinin gittiği yön aynı.Yani belirli bir taktik ile bütün hortumlardan kaçabilirsiniz.Zaten tüylerden alacağınız hız buffı sayesinde pek zorlanacağınızı sanmıyorum.Bu faz 10-15 saniye sürmekte.( Akıllılık yapıp odanın köşesine kaçarsanız tek yiyebilirsiniz,mutlaka 60 yard içerisinde olmanız lazım.)


Faz 3:

Dps fazı.Alysrazor odanın ortasına düşecek ve 2 tane druid add bossa birşeyler cast etmeye çalışacak.Tanklarınız bu castı mümkün oldugunca çok ve hızlı intterupt etmeli.Stun vb. şeylerde işe yarıyor.Boss bu fazda enerjisini dolduracak.Yandaki addler ne kadar çok cast ederse o kadar çabuk enerjisi dolar.Bossun enerjisi %50'ye ulaştığında kalkar, Tank bossu kesinlikle raide doğru çevirmemeli.Boss bu fazda Cleave kullanacak bu yüzden tanklarınızında ayrı durması gerekiyor.Her cleave den sonra tankın %15 dmg alımını arttıran bir debuff bırakır, bu nedenle dayanma durumunuza göre tank değiştirmelisiniz.Biz 3 stackte değiştirmiştik.
Bossun enerjisi 100'e ulaştığında bu faz da sonra erer ve tekrar Faz 1 den başlarsınız.Genellikle 2.Dps fazında boss iner.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder