21 Ekim 2011 Cuma

Baleroc 10man taktiği

Bethilac'dan sonra gözümdeki en kolay bossu anlatmak istiyorum.Eğer healerlarımız fight'ı tam anlamıyla kaptıysa 3-4 denemede indiririz.

Bu boss için önerebileceğim setup: 2 tank 3 healer( 2 tank healer,1 raid healer olması daha iyi),5 dps (ranged-melee sayısı önemli değil)

Bu boss videolarda çok karışık görünsede aslında kolay bir boss.

Öncelikle tanklardan başlamak gerekise,
Bossun 2 özel yeteneği var.Bunlar Decimation Blade ve Inferno Blade. Bunlardan birini seçerek 15 saniye boyunca kullanacak.
Decimation Blade: Hedefin %90 hp si kadar shadow hasarı verir.Ancak bu hasar en az 250k dır.
Inferno Blade:Baleroc'un normal saldırıları fiziksel hasar vermez ancak 105k fire dmg verir.

Boss tanklara ilk yeteneğini kullanmadan önce sürekli bir debuff stackler.Bu debuff tank'ın HP sini ve aldığı fiziksel hasarı %20 arttırır.

Decimation Blade'i alacak tank bossu pullamalı ve yaklaşık 300k hp ye ulaşana kadar stack almalıdır.Sonrasında diğer tank bossu tauntlamalı ve Decimation Blade kullanılana kadar bossu tutmalıdır.Decimation Blade sırasında ilk tankımız bossu tauntlar ve dmg'ı yedikten sonra 2. tank taunt atar.Decimation Blade sırasında tankların full hp de olduğuna emin olmalısınız.

Gelelim Dpslere,

Fight süresince melee range de shard oluşacak.Bu shard oyunculara 24 stack debuff bıraktıktan sonra yok olacak ve 10-15 saniye sonra yeni bir shard oluşacak.Dpslerin bu shardları aralarında paylaşıp stackleri bölüşmesi gerek.
Örneğin setupınız 1 rogue 1 dk 1 moonkin 1 mageden oluştugunu varsayalım. İlk shard oluştuğunda rogue ilk stacki almak için shard'a en yakın durur.Dk ise rogue un az daha ilerisinde durarak stack sırasını bekler.Rogue 12 stack aldıktan sonra Dk ya doğru uzaklaşır ve Dk stack almaya başlar.O da 12 stack aldıktan sonra Shard yok olur ve 2. Shard'ı diğer 2 dps alır.Shard'ı kesinlikle Healerlar alamaz .

Her stack alan oyuncu 40 saniyelik bir debuffa maruz kalır ( Tormented).

Healerlar'ın işi biraz daha karışık,

Torment debuffını alan oyunculara(Sharddan gelen debuff)yapılan single-target heallar oyuncu üzerindeki her 3 stack için size 1 Vital spark kazandırır.
Tanklara kullanacağınız her single target heal ise Vital sparklarınızı kullanıp size Vital flame buffını verir.Tanklara yaptıgınız healı her kullanılan vital spark başına %5 arttırır.

Tankların fightın sonlarına doğru 900+ k hp ye ulaşacaklarını düşünürsek healerların stacklerini çok iyi bir şekilde ayarlaması gerekmekte.Healing eğer sorun oluyorsa 2 tank healerı ile başlamak işinizi kolaylaştıracaktır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder